MICRONEEDLING MED DB FNS PÅ VASA LÄKARMOTTAGNING

Microneedling är det senaste genombrottet inom hudföryngring och har idag blivit en väldigt populär behandlingsmetod. DB FNS microneedlingpenna är den senaste innovationen inom microneedling med unikt slipade nålar.

Vi ställde ett par frågor till hudterapeuten Umamas Fungdahl på Vasa Läkarmottagning om microneedling med DB FNS, vad det innebär samt vad som kan behandlas.

Berätta lite om dig själv och hur du kom in i skönhetsbranschen.
Jag jobbade i modebranschen i femton år och när jag närmade mig 40-årsåldern kände jag att det var dags att prova något nytt. Eftersom jag alltid har varit intresserad av estetiska behandlingar kändes det naturligt att utbilda mig till hudterapeut. Jag började på Vasa Läkarmottagning 2014, direkt efter min utbildning.

Vad är mest roligt och givande med ditt jobb?
Det är att både träffa kunder, och genom min hjälp göra dem till nöjda kunder som gärna kommer på återbesök. Jag stortrivs med mitt arbete på Vasa Läkarmottagning.

Du erbjuder behandlingar med microneedling – förklara vad det innebär och vad som kan behandlas?
Microneedling innebär att man orsakar en liten skada i huden med hjälp av mikronålar som gör mycket små kanaler genom huden. Behandlingen stimulerar hudens tillväxtfaktorer och produktionen av kollagen. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av fukt, vitaminer, mineraler och andra näringsämnen. Vi använder DB FNS microneedlingpenna vid behandlingen. Nålarnas spetsar har slipats på ett speciellt sätt som minimerar smärta och rodnad. Behandlingen känns mindre än med andra microneedling­metoder. Vi använder också ett speciellt serum som innehåller hyaluronsyra, vitaminer, mineraler och olika näringsämnen.

Vad erbjuder microneedling som andra skönhetsbehandlingar inte kan?
Skinboosters, dvs. hyaluronsyra, vitaminer, mineraler och andra näringsämnen. Till skillnad från krämer som bara läggs på hudytan, kan man med microneedling tillföra det direkt genom huden. Microneedling med DB FNS microneedlingpenna ger en bättre hudstruktur och minskar fina rynkor, tunna linjer, akneärr med mera.

Krävs det någon utbildning för att utföra behandlingar med microneedling – vilka har du genomfört?
Ja, det krävs utbildning för att ge behandlingar med microneedling, och den har jag fått via Medicera och Inject Academy.

Hur går en behandling med microneedling hos dig till – behöver man förbereda sig på något sätt?
Man förbereds på plats med bl.a. ansiktsrengöring.

Hur blev du introducerad till microneedling?
Genom Medicera och Dr Victor Garcia som utför estetiska behandlingar på Vasa Läkarmottagning.

Kan man få microneedling utfört på hela kroppen?
Behandlingen används framför allt på ansiktet och på halsen, dekolletaget samt händerna.

Är microneedling ett bra alternativ för dem som inte vill plastikoperera sig?
Nej, behandlingen kan inte jämföras med kirurgi. Men det är en utmärkt behandlingsmetod för alla som vill återfukta och fräscha upp huden samt dämpa tunna linjer och fina rynkor.

Hur lång tid tar en microneedlingbehandling hos dig?
Cirka 30-60 minuter beroende på hur många områden som behandlas.

Kan man få blödningar eller svullnad vid en microneedlingbehandling?
En lätt svullnad och hudrodnad ses direkt efter behandlingen, som kan kvarstå någon dag. Små och ytliga blödningar kan inträffa, men är inte vanligt då nålarna bara når ner 1-3 mm i huden.

Hur jobbar du för att undvika eventuella risker eller biverkningar med Microneedling?
Man bör veckan innan behandlingen undvika mediciner som ökar blödningsbenägenheten, t.ex. acetylsalicylsyra och omega3. Eftersom behandlingen tillfälligt gör små skador i huden är det viktigt att tänka på hygien och korrekt hudvård. Man bör inte duscha eller bada det behandlade området samma dag. Make-up bör inte användas de närmaste 24 timmarna efter behandlingen.  Solskyddsmedel bör alltid användas när man vistas i solen för att minska risken för pigmentfläckar.

Gör det ont att få en microneedlingbehandling?
Behandlingen känns, men gör inte ont.

Vad kan man förvänta sig direkt efter en behandling med microneedling?
Huden känns stram och är lite rosig under några dagar. Man får en ökad hudlyster allt eftersom huden återhämtar sig.

Krävs det flera behandlingar med microneedling för att få det önskade resultatet?
Vi rekommenderar vanligtvis tre behandlingar, med 3-4 veckors mellanrum. Behandlingsserien kan upprepas vid behov.

Vad kan påverka resultatet av en behandling med microneedling och vad ska man tänka på och akta sig för?
Samma faktorer som påverkar huden, dvs. livsstilen och åldern. Med ökande ålder minskar hudens elasticitet. Undvik rökning som försämrar blodcirkulationen i huden, och ha alltid solskydd när du vistas i solen.

Vem anser du är bra kandidat för en microneedling?
Vuxna personer i alla åldrar med torr hud, akneärr, tunna linjer eller fina rynkor. Ja alla som vill förbättra sin hudlyster!

Hur mycket kostar en behandling med microneedling hos dig och hur kan man boka tid?
Vi tar 2.000 kr per behandling av ansiktet, och ett paketpris på 5.500 kr för alla tre behandlingarna. Vill man ha flera behandlingar kan man diskutera ett pris på mottagningen. Bokar tid gör man på vår hemsida: www.vasalakarmottagning.se.

/Tack så mycket för din tid och svar Umamas Fungdahl.

 

OM DB FNS MICRONEEDLING

DB FNS Fractional Needle System är den senaste innovationen inom microneedling pennor med unikt slipade nålar som gör behandlingen effektivare och mindre smärtsam. Metoden används för att förbättra hudstrukturen och minimera fina linjer, rynkor, hudbristningar, pigmentering och acneärr.

Apparaten använder tunna specialtillverkade nålar tillverkade av DongBang, världsledande inom nålar för mesoterapi, intravenösa infarter, insulinsprutor med FDA godkännande.