Dr Garcia har lång erfarenhet av V Soft Lift - trådlyft utan kirurgi

—————————————————————————————————–

MEDICERAS INTERVJU MED DR GARCIA OM TRÅDLYFTSBEHANDLING – V SOFT LIFT

Berätta lite om dig själv och hur du kom in i skönhetsbranschen.
Jag heter Victor Garcia och bedriver estetisk medicin på Vasa Läkarmottagning, Sveavägen 76, mitt i centrala Stockholm. Min privata läkarmottagning öppnade 2003 och från 2007 har jag arbetat alltmer med estetisk medicin. För att kunna ge bästa möjliga behandling har jag utbildat mig inom lasermedicin, IPL, AWT, CoolSculpting och injektionsbehandlingar med fillers och muskelavslappnande medel. Jag har deltagit i många workshops om estetisk medicin både i Sverige och utomlands vilket har gjort mig till certifierad behandlare. Dessutom deltar jag varje år på världskongressen i estetisk medicin i Paris (IMCAS). Numera undervisar jag också om trådlyft på Inject Academy.

Jag föddes i Peru, gick min läkarutbildning i Rumänien och fortsatte sedan till Sverige 1984. Mina språk är svenska, spanska, rumänska samt engelska och italienska. Jag har svensk, peruansk och rumänsk läkarlegitimation och är specialist i allmänmedicin. Jag sitter även i styrelsen för REBS, Rådet för estetiska behandlingar i Sverige, som har grundats för att säkra den estetiska branschen i Sverige och ge möjlighet för patienter att hitta kvalificerade behandlare.

Vad är mest roligt och givande med ditt jobb?
Jag tycker om att hjälpa människor att se piggare och fräschare ut utan kirurgi – att förbättra utan att förändra för mycket. Det handlar om att se till helheten och att ta fram det bästa hos varje person. Det är ett spännande arbete och att se hur nöjda patienter blir, stimulerar mig att utvecklas ännu mer. Jag erbjuder också alltid återbesök för en gemensam bedömning av resultatet.

Vad var det som gjorde att du valde att erbjuda trådlyftsbehandling?
Jag hade jobbat i flera år med fillers och muskelavslappnande medel, och såg trådlyftsbehandling som ett fantastiskt komplement– att kunna erbjuda mina patienter en effektiv behandling utan kirurgi.

Behövs det någon utbildning för att utföra en trådlyftsbehandling?
Absolut! Det räcker inte med att vara läkare. Man måste ha god kännedom om kroppens anatomi för att minska risken för komplikationer. Dessutom ska man ha ett estetiskt sinnelag så att man bara förbättrar utan att förändra för mycket. Less is more!

På Inject Academy kan de som är legitimerade läkare, eller tandläkare som arbetar med käkkirurgi, bli certifierade.

Hur går ett trådlyft till – behöver man förbereda sig på något sätt?
Behandlingen tar cirka 30-60 minuter, och innebär att man efter noggrann rengöring av huden och lokalbedövning för in nedbrytbara trådar med hjälp av tunna nålar. En del trådar ger ett mekaniskt lyft medan andra stimulerar kollagenbildning.

Vilken typ av PDO-trådar arbetar du med?
Jag arbetar med en trådtyp som heter V Soft Line och har de senaste två åren arbetat mest med trubbiga nålar därför att de  minskar risken för blödningar och blåmärken betydligt.

Hur blev du introducerad till V Soft Line trådarna?
Jag har deltagit i workshops och utbildningar i injektionsbehandlingar på Inject Academy där jag kom i kontakt med dessa trådar.

Hur ser trådarna ut och finns det några skillnader?
En del trådar är släta och kallas monofilamenttrådar (Mono). Andra har hullingar och kallas barbed trådar (Barb). Båda finns i olika längd och tjocklek, beroende på vilket område som ska behandlas.

Kan man lyfta kroppen med trådlyft?
Man kan behandla olika delar, t.ex. lyfta slapp hud på överarmarna (gäddhäng), bröstlyft, rumplyft och lyft av mage. Jag fokuserar för närvarande på lyft av ansikte och hals.

Hur lång tid tar en trådlyftsbehandling?
Själva behandlingen tar mellan 30 och 60 minuter. Med fotografering, rengöring och lokalbedövning kan proceduren ta mellan 1 och 1,5 timmar.

Hur lång tid tar det att återhämta sig från en trådlyftsbehandling?
Man kan få en lätt rodnad som försvinner efter några timmar. Ibland kan blåmärken uppstå, och de försvinner vanligtvis inom en vecka. I övrigt behövs ingen återhämtning, utan man kan leva som vanligt när man går hem från mottagningen.

Finns det några risker eller biverkningar med trådlyftsbehandling?
Inte om man gör det på rätt sätt, det vill säga lägger trådarna på rätt nivå under huden och utan att skada blodkärl eller nerver.

Vad kan man förvänta sig innan en trådlyftsbehandling?
Innan trådlyftsbehandlingen görs en individuell bedömning för att se om kunden passar för behandlingen och beräkna hur många trådar som kan behövas.

Hur kommer resultatet att vara efter en trådlyftsbehandling?
Det mekaniska lyftet ses direkt och slutresultatet efter cirka två månader. Då märker man att huden blivit fastare och har en bättre lyster.

Hur länge håller resultatet av en trådlyftsbehandling?
Resultatet brukar hålla mellan ett till två år.

Vilka faktorer kan påverka resultatet av en trådlyftsbehandling?
Livsstil och ålder – att vara rökare och ha hög ålder är två faktorer som ger mindre bra resultat, även om man ser en förbättring.

Finns det något man måste undvika efter en trådlyftsbehandling?
Man ska undvika att träna eller bada bastu och undvika att grimasera för mycket under tre dagar.

Kan man kombinera ett trådlyft med andra behandlingar?
Med stor fördel kan man kombinera med fillers och muskelavslappnande medel.

Vem är en bra kandidat för trådlyft?
Behandlingen passar alla män och kvinnor från medelåldern och uppåt som vill fräscha upp sitt utseende utan kirurgi. Helst bör man inte vara för gammal och inte ha för slapp hud.

Hur mycket kostar en trådlyftsbehandling hos er?
Det beror på vilket område som behandlas, men priset brukar ligga mellan 15 000 och 30 000 kronor per behandling. Vid konsultation med kunden lämnas en exakt prisuppgift.

/Tack så mycket för din tid och svar Dr. Victor Garcia.

Om V Soft Line
V Soft Line är ett modernt och säkert alternativ till traditionell plastikkirurgi. Efter en behandling med V Soft Line slipper du ärr och lång återhämtning men får utmärkta estetiska resultat. Det behandlade området kan för vissa kännas svullet direkt efter behandlingen, men många av de som behandlas kan återgå till sitt jobb och vardagliga sysslor direkt efter behandlingen.

V Soft Line är en innovativ behandling för att föryngra och regenerera huden. Det är en minimal invasivt behandling med användning av absorberbara PDO trådar, en tråd av medicinsk kvalitet som används för suturering i över 20 år. Trådarna är av kraftig syntetfiber och löses upp efter en viss tid i vävnaden.

Om REBS

Sverige är ett av mycket få länder i Europa som inte ställer några nationella krav på specialistbehandlingar. Samtidigt ökar efterfrågan på estetiska behandlingar med 8% per år. REBS grundades för att säkra den estetiska branschen i Sverige och ge möjlighet för patienter att hitta kvalificerade behandlare. Alla är legitimerade läkare, sjuksköterskor eller tandläkare, innehar grundutbildning samt genomgår årligen minst en specialistutbildning. Därtill är de bundna enligt avtal att följa de etiska reglerna.