LASERBEHANDLING MOT NAGELSVAMP

Nagelsvamp ger fula naglar. Nu kan du enkelt och smärtfritt behandlas med laser, och friska naglar kan växa ut!

Nagelsvamp är vanligt och finns hos närmare 10 % av alla vuxna. Det är en godartad åkomma och ger främst kosmetiska besvär. Naglarna blir missfärgade, förtjockade, känsliga eller fläckiga. Nagelsvamp uppstår ofta i samband med fotsvamp som har spridit sig och infekterat nageln. Många har haft besvär av nagelsvamp länge och behandlat med nagellack och tabletter utan effekt.

På Vasa Läkarmottagning behandlar vi nagelsvamp på fingrar och tår med laser. Laserbehandling mot nagelsvamp innebär att intensivt ljus med en specifik våglängd penetrerar nageln och absorberas av svampen. Ljuset omvandlas till värme som dödar svampen. Laserbehandling är den bästa behandlingen mot nagelsvamp, och är både snabbare och effektivare behandling än nagellack och tabletter. Dessutom har laserbehandlingen inga biverkningar!

Innan behandlingen får du träffa läkare för att säkerställa att det är nagelsvamp du har och inte någon annan nagelsjukdom. Därefter ges behandlingen av auktoriserad hudterapeut med lång erfarenhet. Först filas de förtjockade naglarna ner för bättre behandlingsresultat. Vanligen krävs fyra behandlingar under 2-4 veckor, så att svampsporerna hinner omvandlas till svamp och dödas av kommande behandling innan nya sporer bildas. Efter någon månad börjar du se resultat när de friska naglarna växer fram. Det tar cirka 12 månader för en stortånagel att växa ut och 6 månader för resten av naglarna.

ATT TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLINGEN

  • Tvätta alltid strumpor i 60 grader, annars dör inte svampen.
  • Använd helst strumpor av naturmaterial, till exempel bomull, och byt varje dag.
  • Använd badtofflor vid dusch i gemensamma utrymmen och torka fötterna ordentligt efter bad och dusch. Torka även mellan tårna.
  • Se över dina skor. Byt gärna skor under dagen och använd i möjligaste mån luftiga skor, speciellt om du har anlag för fotsvett.
  • Sköt om dina fötter ordentligt. Smörj in dem regelbundet så att huden håller sig mjuk. Svampen fastnar lättare i torra hudsprickor och kan då spridas vidare till naglarna.
  • Byt gamla fot- och nagelfilar.
  • Om du drabbas av fotsvamp, behandla den genast så att inte svampen sprids till naglarna.
  • Om nagelsvampen skulle komma tillbaka kan laserbehandlingen upprepas.

En behandling kostar 1200 kr per tillfälle för samtliga naglar på fingrar eller tår.
Vi erbjuder även paketpris, 4 behandlingar för 4000 kr.

 

Före och efter laserbehandling mot nagelsvamp.

Nagelsvamp ger tjocka, gula naglar. Med laserbehandling kan man effektivt behandla nagelsvamp. Bilden ovan visar naglar före och 12 månader efter laserbehandling mot nagelsvamp.

 

Läs mer (PDFer på engelska):