COOLSCULPTING/COOLMINI – FETTREDUCERING MED KYLA

VASA LÄKARMOTTAGNING HAR LÖSNINGEN! DEN HETER COOLSCULPTING™!

Är du trött på din putmage eller vill du bli av med dubbelhakan?

Lokala fettdepåer kan behandlas framgångsrikt med Coolsculpting.

Lokala fettdepåer passar utmärkt att reducera med hjälp av kyla. Coolsculpting går snabbt och är en säker behandling som inte kräver någon konvalescens.

Vissa ställen på kroppen där fettdepåer samlas är nästan helt omöjliga att träna bort, t.ex. en mage efter en graviditet, kärlekshandtag och naturligtvis de förhatliga rullarna på ryggen!

ÄNTLIGEN FINNS EN LÖSNING!

Vasa Läkarmottagning gör det enkelt att bli av med kärlekshandtag, putmagar, dubbelhakor och andra oönskade och irriterande fettdepåer. Naturligt, bekvämt, permanent och utan större obehag.

CoolSculpting är en välbeprövad, icke-kirurgisk metod för att permanent avlägsna fett utan kniv eller konvalescens. Fettceller är känsligare för kyla än andra celler som exempelvis hudceller. Fettcellerna kyls ner under noggrant kontrollerade former. Resultatet blir att fettcellerna dör genom så kallad apoptos, naturlig celldöd, medan all annan vävnad såsom hud, nerver och muskler inte påverkas alls. Precis som vid en kirurgisk fettsugning är resultatet permanent eftersom cellerna inte bara tömts på sitt innehåll, utan dessutom dött och rensats ut ur kroppen! Behandlingen där fettcellerna kyls ner genom huden tar med den nya tekniken 35 eller 45 minuter per område/sida, beroende på vilket område som behandlas (vilken applikator som används). Endast behandling av utsida lår, där förfarandet skiljer sig från övriga områden, tar längre tid (75 minuter per sida). 

EN HELT NATURLIG PROCESS

Fettcellerna löser upp sig långsamt efterhand, och innehållet  tas om hand av kroppens egna system som transporterar bort dem. Den naturliga processen i kroppen resulterar i att fettlagret krymper. Efter 2 till 4 månader kan man se det slutgiltiga resultatet, men redan efter ett par veckor kan man börja se att fettet minskar. I genomsnitt försvinner 20% – 25% av fettet redan efter en enda behandling.

Vasa Läkarmottagning har det senaste systemet och arbetar med den snabbaste och mest effektiva tekniken! Vi har också alla storlekar på applikatorer (munstycken) som finns på marknaden för att kunna behandla alla områden på kroppen.

Den nya CoolAdvantage-tekniken innebär, förutom att behandlingen går snabbare och ger ett bättre resultat, även mindre obehag för kunden!

VAD ÄR COOLSCULPTING?

VAD KAN MAN FÖRVÄNTA SIG FÖR RESULTAT?

CoolSculpting™ kan minska fettet som sugs in i applikatorn (munstycket) under behandling med mellan 20% och 40%. Vetenskapliga studier har visat en genomsnittlig minskning på ca 23%.
Om du önskar fler än en behandling för att få bort mer fett på samma område, utförs den andra behandlingen två till fyra månader efter den första behandlingen, allt enligt behandlarens inrådan. De slutliga resultaten kan variera beroende på dina förutsättningar. Främst är CoolSculpting ett sätt att forma kroppen precis som du själv vill ha den, utan de där irriterande fettdepåerna.

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL? 

Du och behandlaren väljer ut det eller de områden som ska behandlas. Om du exempelvis vill minska en “graviditetsmage” kommer behandlaren att placera ett eller flera munstycken som passar på just din mage. Det är mycket viktigt att använda rätt munstycken: CoolSculpting erbjuder ett flertal munstycken för optimala resultat och Vasa Läkarmottagning arbetar med samtliga storlekar som finns på marknaden. 
Med hjälp av vakuum sugs sedan fettlagret in i munstycket och kylan aktiveras.

HUR KÄNNS DET?

Ett visst obehag kan kännas när vakuumet startas och fettet sugs in i munstycket. Kylpanelerna kyler ner vävnaden och under de första minuterna kan du känna en kylande känsla.
Du sitter eller ligger bekvämt under proceduren och systemet säger själv till när behandlingen är över. Med de nyaste applikatorerna är behandlingstiden i maskinen kortare. Nu räcker det med 35 alternativt 45 minuter i maskinen (per område/applikator), för behandling av de allra flesta områden på kroppen. Endast utsida lår tar längre tid, 75 minuter per sida i maskinen, eftersom proceduren är lite annorlunda och inget vakuum används.

KAN MAN LEVA SOM VANLIGT EFTER BEHANDLINGEN?

Absolut. En behandling med CoolSculpting™ är  helt icke-kirurgisk och du kan återgå till normala aktiviteter såsom arbete, träning etc. direkt efter behandlingen.
Du kan uppleva en rodnad, stickningar, domningar eller ömhet på det behandlade området en tid efter behandlingen, men detta är tillfälligt och försvinner inom någon eller några veckor.

NÄR SER DU RESULTATET?

Du kan börja se förändringar så snabbt som två-tre veckor efter sin behandling, men det slutliga resultatet visar sig efter 2-4 månader.

ÄR RESULTATEN VERKLIGEN PERMANENTA?

Fettcellerna elimineras under behandlingen. Så länge du inte går upp i vikt ger behandlingen permanenta resultat.

VARFÖR ÄR COOLSCULPTING BÄTTRE ÄN ANDRA BEHANDLINGAR MOT FETT?

  1. Fettcellerna dör vilket ger ett permanent resultat jämfört med de flesta andra metoder som endast tömmer fettceller.
  2. Det är en helt naturlig process (apoptos, eller programmerad celldöd) som startas i och med nedkylningen.
    CoolSculpting är alltså ett ofarligt och naturligt sätt att permanent göra sig av med fettceller, till skillnad från andra metoder som hettar upp eller “slår sönder” fettceller med olika tekniker.
  3. CoolSculpting innebär inga större obehag och ingen konvalescens. Du kan göra behandlingen på din lunchrast och gå tillbaka till jobbet direkt efteråt.
  4. Resultaten börjar märkas redan efter två, tre veckor och kräver inte att du ändrar din mat- eller levnadsvanor.
  5. www.realself.com, en användarsajt för personer som genomgått skönhetsbehandlingar, rankas CoolSculpting som lika prisvärt som laserfettsugning och bröstimplantat!
  6. CoolSculpting är ett resultat av ett årtionde av forskning av de världsberömda forskarna Dr Rox Anderson och Dr Dieter Mannstein. Ett stort antal vetenskapliga artiklar har undersökt alla aspekter av behandlingen, från grundläggande säkerhet till effektiviteten hos behandlingen.

VAD KOSTAR EN BEHANDLING?

Priset varierar beroende på hur stort område som ska behandlas och hur många applikatorer/munstycken som behövs.

Ett litet område kan behandlas från 6 000 kr. Behandling av t ex insida lår eller kärlekshandtag (med en applikator på varje sida) kostar 11 000 kr för båda sidor. En dubbelhaka behandlas med CoolMini, en speciellt anpassad applikator, och kostar 7 000 kr för en första behandling.

Vasa Läkarmottagning ger rabatt vid behandling av flera områden, och ger dig ett individuellt pris- och behandlingsförslag vid konsultationen.

 

KLINISKT BEVISADE RESULTAT

CoolSculpting är patenterat, FDA-godkänt och välbeprövat, och över 200 000 behandlingar har utförts världen över.
Studier visar att i genomsnitt minskar tjockleken på fettlagret med 20% till 25% efter en enda behandling, och behandlingarna kan naturligtvis upprepas. Här kan du hitta flera kliniska forskningsstudier som undersöker allt från metodens säkerhet till effektivitet.
Nedanstående bilder är alla tagna två månader efter sista CoolSculpting-behandlingen. I vissa fall har två behandlingar utförts.

Mage före och efter behandling med Coolsculpting

Mage före och efter behandling med Coolsculpting

Mage före och efter behandling med Coolsculpting