Med IPL kan man reducera fläckar, stora porer, kärl eller oönskat hår.

Med IPL kan man reducera fläckar, stora porer, kärl eller oönskat hår.

IPL

IPL (förkortning av Intense Pulsed Light) är ett välkänt begrepp inom estetisk laserbehandling och innebär att en specifik våglängd av ljuset används för behandling av kärl, och en annan våglängd för borttagning av hår osv.

Med IPL gör vi photorejuvenation (hudföryngring) av t ex ansikte, händer eller dekolletage. Vi kan även reducera oönskad hårväxt, minska kärl, pigmentfläckar, stora porer och aktiv akne. 

Vid behandlingen läggs en kall gel på huden och en ljuspuls med synligt och infrarött ljus överförs via en glasprisma. Ljuspulsen vid IPL-behandling kan kännas som en liten snärt i huden.
Efter behandlingen kan huden vara lite rosig, men det lägger sig snabbt och man behöver inte vara hemma från jobbet efter behandlingen.

För att få ett fint resultat rekommenderar vi att man gör minst två behandlingar (beroende på individuella förutsättningar), med 3-4 veckors mellanrum.

Eftersom huden blir känslig för sol efter behandlingen, ska man tänka på att alltid använda solskydd och inte sola aktivt under den närmaste tiden efter behandlingen.

Ellipse I²PL och Ellipse Flex är det säkra och effektiva valet av I²PL system, förutom toppresultat på hårborttagning får du de bästa förutsättningarna för behandling av djupa kärlpigment, acne, stora porer, hudföryngring och rynkor! Ellipse är en pionjär inom IPL och även först med den nya generationen I²PL. Ellipse har penetrerande vatten filter och square-pulse teknologi, funktionen som ger dig det mest tillförlitliga systemet på marknaden.