Med IPL kan man reducera fläckar, stora porer, kärl eller oönskat hår.

Med IPL kan man reducera fläckar, stora porer, kärl eller oönskat hår.

IPL

Vi erbjuder 15% rabatt på IPL-behandlingar under januari-mars!

IPL (förkortning av Intense Pulsed Light) är ett välkänt begrepp inom estetisk laserbehandling och innebär att en specifik våglängd av ljuset används för behandling av kärl, och en annan våglängd för borttagning av hår osv.

Vasa Läkarmottagning gör hudföryngring (photo rejuvenation) med IPL av till exempel ansikte, händer eller dekolletag . IPL används också för att ta bort oönskad hårväxt och pigmentfläckar samt minska ytliga kärl, stora porer och aktiv akne. 

Vid behandlingen läggs en kall gel på huden och en ljuspuls med synligt och infrarött ljus överförs via en glasprisma. Ljuspulsen vid IPL-behandling kan kännas som en liten snärt i huden. Efter behandlingen kan huden vara lite rosig, men det lägger sig snabbt och man behöver inte vara hemma från jobbet efter behandlingen.

Vasa Läkarmottagning rekommenderar minst två behandlingar (beroende på individuella förutsättningar) med 3-4 veckors mellanrum för att få ett fint resultat.

Huden blir känslig för sol efter behandlingen, så tänk på att alltid använda solskydd och inte sola aktivt under den närmaste tiden efter behandlingen.

Vasa Läkarmottagning använder Ellipse I²PL som är det säkra och bästa valet av IPL-system. Förutom toppresultat på hårborttagning får du de bästa förutsättningarna för behandling av djupa kärlpigment, akne, stora porer, hudföryngring och rynkor! Ellipse är en pionjär inom IPL och även först med den nya generationen I²PL. Ellipse har penetrerande vattenfilter och square pulse teknologi, funktionen som ger dig det mest tillförlitliga systemet på marknaden.